Är du personlig med dina kunder?

När man har ett företag är marknadsföring väldigt viktigt, och inte bara för att nå ut till nya kunder, utan också för att skapa en personlig relation med redan befintliga kunder. På senare tid, och med sociala medier, har detta blivit allt lättare – trots det är det inte alla företag som använder sig av de förutsättningar som faktiskt finns. Om du är ägare eller marknadsansvarig för ett företag, kan detta vara några smarta plattformer att använda sig av för att nå ut till kunderna.

Marknadsföring med sociala medier

  • Bloggar. Med bloggar kan du enkelt knyta en personlig och stabil kontakt med era kunder. Ni visar att ni är transparenta med vad ni gör, att ni inte har några hemligheter. Det är även informativt och ni kan berätta för kunderna hur ni jobbar, samt snabbt uppdatera dem med eventuella nyheter. Ett exempel på ett företag som lyckats med en blogg är Fyndiq.
  • Instagram. Precis som med bloggar är det enkelt att vara öppen när ni använder er av Instagram. Skillnaden mot bloggar är dock att Instagram kan användas för att vara lite rolig, och personlig. Med instagram kan ni också, om ni har saker ni säljer till exempel visa upp dessa snabbt och sedan mäta hur många likes produkten får. Det är också en bra plattform för att presentera era medarbetare på utan att det blir tråkigt. För dig som inte vet vad Instagram är kan enkelt förklaras som ett konto med bilder som vem som helst kan följa.
  • Twitter. Twitter är också blogg liknande, men annorlunda på så vis att du endast får skriva 140 tecken per inlägg. Twitter är perfekt för att få ut snabb information, eftersom de ofta sprids snabbt. Det är också bra på så vis att att du kan länka till både nya blogginlägg och till Instagram. Man kan säga att Twitter förenar de två tidigare punkterna, och gör det ännu enklarae att kommunicera med kunderna. Även här är Fyndiq en förebild och du hittar deras twitter här.
Självklart är det också bra att förstärka dessa med en stabil och bra hemsida, samt en Facebook-sida där allting är samlat.