Tacka skärmväggen för nästa Guldägg

Att jobba på en kreativ byrå innebär dels en stor portion ångest och en lika stor portion galenskap och skratt. För det gäller att kunna vara sig själv och att kunna få utlopp för sina idéer på ett fungerande sätt. Och om vi ser till hur kontorslandskapen ser ut på många av dagens arbetsplatser så ska det vara öppet och man ska känna att man är del av en större gemenskap och att man med det ska kunna få kraft av varandra. I många fall bidrar detta till en mer trivsam arbetsplats, men det kan även skapa större oro och att man ständigt oroar sig för att någon ska gå förbi eller stå och kolla på vad man gör bakom ens axel. Men, vare sig man är för eller emot öppna kontorslandskap så finns det lösningar så alla på kontoret blir nöjda och glada.

Att tänka på alla medarbetare

Vad man bör göra är att i öppna kontorslandskap ha ytor man kan stänga in sig på eller sätta dit snygga skärmväggar som kontorsinredning för att personalen när som ska kunna skärma av sig och mer enkelt komma in i sin egen arbetsbubbla. Detta kan bidra till att klimatet på kontoret bli ännu bättre och att medarbetarna blir ännu mer effektiva. Att bara erbjuda så folk har möjlighet skapar ett lugn. För det finns väl inget värre att utgå från att alla människor är som en själv? Hur tråkig skulle världen inte bli då?

Tänk kreativt och inför både färg och liv i arbetsplatsen och avgränsningar med kanske härliga Fat Boys-sittpuffar man kan slå sig ned på. Och så kan man vända på kakan och fråga sig: vad har ni att förlora på att försöka öka kreativiteten och arbetsglädjen på kontoret? Nästa gång kanske ni ska tack en skärmvägg för Guldägget.