Vad är bra marknadsföring?

Att marknadsföring är av största vikt för ett företag råder det inga tvivel om – men det finns däremot många delade meningar kring vad som är bra marknadsföring (läs exempelvis om detta här). Svaret är dock så mycket lättare än vad många tror: det beror på. Att den marknadsföring som passar ett företag ska vara samma marknadsföring som passar nästa företag skulle vara alldeles för bra för att vara sant, därför är det en god idé av företagare att ta hjälp av proffs. På så vis kan man hitta den absolut bästa kombinationen och på så vis lättast (och billigast) nå ut till din målgrupp. För nästan all marknadsföring kostar och ännu mer om den inte är ordentligt riktad. Något som dock alltid bör finnas för ett företag är profilkläder och material som visar på logga. Det är en marknadsföring som ska existera utanför den mer riktade marknadsföringen.

Bra tips

I en artikel från Företagande har man skrivit om 20 gratis sätt att marknadsföra företag. Det är bra tips, bland annat lyfter de vikten av att hitta samarbeten, anordna olika tävlingar i sociala medier och att jobba med sökmotoroptimering. Det kommer med tips som fungerar både på nätet och “i verkliga livet” men det är också bra att som företagare se dessa som ett komplement. Det kan vara dumt att endast nyttja dessa, speciellt om det är ett större företag som riktar sig mot många men än inte är riktigt etablerat.

Lär dig om branschen

För den som är ny i marknadsföringsvärlden och tycker det känns jobbigt att lämna bort hela delen till någon annan (alltså en reklambyrå) bör kika in på dagensmedia.se för att bli lite mer insatt i hur det fungerar. Där kan man, bara av startsidan, lära sig att det finns reklam som berör dagspress, design, media, PR, radio, tidskrifter, TV och mycket mer än så. Lycka till!

Adidas reklam Marocko